Foto:

Concert KSO Cecilia in de Waterstaatskerk

HENGELO - Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia speelt dit najaar het volgende concert. Op zondag 17 november treden zij op in de Waterstaatskerk te Hengelo. Het concert start om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Op het programma staan de volgende werken: Ludwig van Beethoven, 'Die Geschöpfe des Prometheus'. Louise Farrenc: 'Symfonie nr. 3'. En van Robert Schumann: 'Piano concert'

Veel talent
De Japanse pianiste Yuki Takeno begon haar artistieke opleiding bij prof. Shingo Nakamura en aan de Hyogo prefectural Nishinomiya High School bij Akira Aoi, waarna nog vele internationale leraren zouden volgen. Haar bachelordiploma behaalde zij aan de Kyoto City University of Arts bij professor Makoto Ueno. Van 2007 tot 2018 studeerde zij aan de Musik hochschule Münster bei professor Michael Keller. Voor haar masterexamen speelde Takeno de 7e Sonate op.64 van Skrjabin en de Sonate c-Moll op.111 van Beethoven. Haar vertolking werd met de hoogst mogelijke cijfers gewaardeerd. Prijzen heeft ze bij vele concoursen in de wacht gesleept, onder andere in Italië de 1e prijs bij het XIIe Internationale Concours "MUSICA INSIEME" en bij het 18e "Concorso Pianistico Internazionale Citta di Rocchetta" en in Japan zelfs de eerste prijs cum laude bij het 17e solistenconcours in Hyogo.

Meer berichten
 
Auto zoeker