Foto:

200 mantelzorgers in Hengelo in het zonnetje gezet

HENGELO - Schouwburg Hengelo vulde zich vrijdagavond 8 november met 240 mantelzorgers uit Hengelo. Allemaal gaven ze de zorgtaken tijdelijk uit handen om een avond te ontspannen.

De gemeente Hengelo en Wijkracht nodigden mantelzorgers uit Hengelo uit voor een ontspannen avond. Een moment voor de mantelzorger, samen met andere mantelzorgers. Om te genieten van een heerlijke maaltijd en een vrolijke, muzikale voorstelling South African Road Trip van Good Hope.

Waardering
Tijdens deze avond werd waardering, respect en bewondering uitgesproken richting de aanwezige mantelzorgers. Voor veel mantelzorgers zijn de taken fysiek en mentaal zwaar. "Het is echt fijn om er even uit te zijn", aldus een van de aanwezigen. Dat de mantelzorgtaken veel tijd en energie kosten werd ook duidelijk doordat enkele gasten vroegtijdig de avond moesten verlaten. "We kregen net een telefoontje en moeten helaas gaan."

Stadsdichter
Stadsdichter Hettie Franken was aanwezig om de genodigden toe te spreken. Ze droeg daarbij een gedicht voor, speciaal gericht aan de mantelzorgers. Wethouder Van Wakeren was namens de gemeente aanwezig om zijn waardering uit te spreken.

Cadeaubon
De Hengelose mantelzorgers werden vrijdagavond 8 november 'in de watten gelegd' met een buffet, de muzikale voorstelling South AFrican Road Trip en na afloop kregen ze een cadeaubon van banketbakkerij Gustaf. De Dag van de Mantelzorg vindt jaarlijks op 10 november plaats. In Hengelo is de gemeente Hengelo initiatiefnemer van het jaarlijkse evenement dat zij in samenwerking met Wijkracht organiseren.

Ondersteuning
In Hengelo biedt Wijkracht ondersteuning aan mantelzorgers. Dit doen zij individueel, maar ook in groepsverband. Het maandelijkse MantelzorgCafé is daar een voorbeeld van. Mantelzorgers zijn welkom in Paviljoen De Ontmoeting om meer informatie te verzamelen en om in contact te komen met andere mantelzorgers. Het is een rustmoment voor mantelzorgers. De thema's die aan bod komen zijn aangedragen door mantelzorgers zelf. De komende maanden komen onder meer de beweegmakelaar en zorgen voor iemand met een verstandelijke beperking aan bod.

Meer berichten
 
Auto zoeker