ROC van Twente in actie voor het maken van ShelterSuits

HENGELO - Studenten van het ROC van Twente zetten zich in voor het goede doel ShelterSuit. Afgelopen week werd de aftrap gegeven voor een campagne die de hele maand november loopt.

ShelterSuit is een sociale onderneming die beschermende pakken maakt voor onder meer dak- en thuislozen en vluchtelingen. Deze bieden dan bescherming tegen de elementen aan groepen die noodgedwongen buiten moeten slapen. Een goed doel waar het ROC van Twente en de andere ROC's graag aan bij willen dragen. Vorige week donderdag, 7 november, werd het startschot gegeven op het ROC van Twente. Studenten van de opleiding mode/maatkleding gingen tassen naaien voor kinder-sheltersuits. De gehele campagne wordt ondersteund door Unicef. ShelterSuit heeft door de jaren heen al duizenden pakken gemaakt om mensen te helpen, mede dankzij steun van sponsoren. Het bedrijf is ook actief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.

Mooi project
Geert Westerhof, teammanager mode/maatkleding: "De missie van Sheltersuit heeft veel raakvlakken met onze missie Fair & Fashion. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten nadenken over hun eigen rol in maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid en circulariteit. Door ècht actie te ondernemen met elkaar, ervaren ze bovendien dat je een 'beweging' kunt vormen, een community. Samen kun je het effect van een actie heel snel vermenigvuldigen. Zo kun je met een kleine actie daadwerkelijk bijdragen aan het oplossen van grote problemen."

Gastcollege Sinan Can
Ambassadeur van #jouwpakkiean is Sinan Can, documentairemaker bij BNN. Can kwam naar Enschede om studenten een gastcollege te geven. Hij vertelde over zijn persoonlijke ervaringen met vluchtelingen en inspireerde studenten om zelf in actie te komen voor Sheltersuit. Op verschillende ROC's in Nederland werd dit gastcollege via een livestream gevolgd. Can is bekend van onder andere de documentaire 'Sinan zoekt de klas van Elias'. Studenten zijn deze maand nog bezig met leuke, zelfbedachte acties om geld in te zamelen voor ShelterSuit. Op 29 november wordt door Sheltersuit een winnaar bekend gemaakt.

Meer berichten
 
Auto zoeker