Foto:

Hengelo eert vrijwilligers voor hun onbetaalbare inzet

HENGELO - Schouwburg Hengelo was dinsdag afgehuurd om meer dan 500 vrijwilligers te ontvangen voor het jaarlijkse vrijwilligersevenement georganiseerd door de gemeente Hengelo in samenwerking met Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht).

Het evenement werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en is uitgegroeid tot een avondvullend programma waarbij Hengelose vrijwilligers bedankt worden voor hun inzet en bijdrage aan de maatschappij. Om de inzet van een aantal vrijwilligers extra te waarderen zijn er ieder jaar awards te winnen, bestaande uit een beeldje en een geldprijs. Dit jaar werden 39 Hengelose vrijwilligers voorgedragen voor een award.

Ontvangers
Om alle ontvangers te benoemen is wat lastig in de beschikbare ruimte, we nemen dus alleen even de eerste prijzen door. In de categorie samenleving ging deze naar het Wijkcomité Woolde met Francien en Bram Richmond. In de categorie sport naar het Tuindorpbad. Bij educatie/zorg en welzijn won AtelierZ de eerste prijs. En bij de jonge vrijwilligers: Taalpunt Hengelo. De jury had een grote uitdaging om winnaars te kiezen.

Groepen
Juryvoorzitter Frank Kerckhaert geeft aan dat het nomineren dit jaar iets anders verliep dan voorgaande jaren: "We hebben als jury dit jaar ook de nominaties van grotere groepen vrijwilligers toegelaten en sommige zijn ook in de prijzen gevallen. Verder hebben we dit jaar een bijzondere nominatie gekregen waar geen organisatie achter zit. Enkele mensen uit een bepaalde straat hebben een ouder echtpaar uit hun straat genomineerd, omdat zij zo ontzettend veel goeds doen voor de mensen in hun directe woonomgeving. Tijdens het vrijwilligersfeest op 12 november besteedden we hier op aparte wijze aandacht aan."

Feestavond
De ruim 500 vrijwilligers werden dinsdag 12 november getrakteerd op een warm en koud buffet, een optreden van Fuad Hassen (comedian) en een optreden van Jazz A Like bigband. Tussendoor werden de awards uitgereikt en werden er veertien prijzen (aangeboden door lokale ondernemers/winkeliers) verloot onder alle aanwezigen.

Meer berichten
 
Auto zoeker