Gezond Schoolontbijt

TWENTE - Afgelopen week, van 4 tot en met 8 november, vond de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Door heel Nederland werd door ambachtelijke bakkers een gezond ontbijt voor basisschoolleerlingen verzorgd. Ruim een half miljoen kinderen mochten gezamenlijk genieten van een verantwoord ontbijt.

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan 5 minuten de tijd voor hun ontbijt. Dat maakt gezond én gezellig ontbijten lastig. Daarom was het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: 'Neem de tijd voor je ontbijt!' De deelnemende bakkers onderstrepen graag hoe belangrijk dit is voor een goede start van de dag.

Voedingscentrum
Volkoren producten speelden de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestond het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet zo aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Lesmateriaal
Basisscholen waren vrij om te kiezen op welke dag ze meededen met het Nationaal Schoolontbijt. De deelnemende bakkers zorgden voor de levering van de uitgebreide ontbijtpakketten én speciaal lesmateriaal (met onder andere animatiefilmpjes) op de gekozen dag. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt een gezond en leerzaam evenement!

Meer berichten