Campagne Nederland Leest in Bibliotheek Hengelo

HENGELO - Van 1 tot en met 30 november is het tijd voor Nederland Leest 2019. De grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Dit jaar draait het om duurzaamheid.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden? Daarover praten we met elkaar op de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Cadeautje
Vanaf 1 november ligt er voor elke bezoeker van de Bibliotheek een cadeautje klaar! Kom deze maand langs en neem gratis het boek 'Winterbloei' van Jan Wolkers mee. Natuurmens Wolkers is een van de meest geliefde Nederlandse schrijvers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in dit geschenk. De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. Hij kon er zijn angsten bezweren en scheppen door te tekenen, schilderen en schrijven over wat hij zag. De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma's. Ronald Giphart schreef het voorwoord. Het geschenk is ook beschikbaar als grootletterboek (enkele exemplaren).

Lezing
Op 26 november geeft klinisch fysicus Arie van 't Riet een lezing. Hij gebruikt röntgenstralen om het kwetsbare binnenste van bloemen en dieren vast te leggen. Het resultaat is een compositie waarin je het geraamte van flora en fauna ziet. Zijn werk is te bewonderen in het boek 'Binnenstebinnen', Jan Paul Schutten schreef de tekst. Kaarten reserveren (gratis): www.bibliotheekhengelo.nl.

Online leesclub
Om mensen kennis te laten maken met samen lezen, organiseert boekensite Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om het geschenkboek te bespreken. Iedereen kan zich aansluiten: www.hebban.nl/spot/nederlandleest-Hengelo.

Meer berichten
 
Auto zoeker