Haal de griepprik

TWENTE - De GGD Twente adviseert mensen om de griepprik te halen. Hoewel de griep voor de meeste mensen niet gevaarlijk is, kan het wel verstandig zijn om de griepprik te halen. Zeker wanneer men werkzaam is in de zorg of vaak in contact komt met kwetsbare groepen zoals ouderen en zieken kan dit verstandig zijn.

Diverse kwetsbare groepen krijgen zelf al oproepen om de griepprik te halen bij de huisarts. Zoals hartpatiënten, mensen met longziekten of diabetes. Daarnaast kan het ook voor mensen in hun omgeving verstandig zijn om zich te laten vaccineren; zij vormen zo ook weer een eigen beschermende buffer. Ook voor werkenden kan het verstandig zijn om de griepprik te halen. Dit voorkomt namelijk de gebruikelijke bedrijfs-epidemie waarbij collega's elkaar aan blijven steken. De griepprik is weliswaar nooit honderd procent effectief, maar het zorgt er wel voor dat een eventuele besmetting minder erg is dan wanneer men geen griepprik had gehaald.

Werken in de zorg
Wie werkt in de zorg kan vaak via de werkgever een griepprik halen. Zorgpersoneel kan zo ook voorkomen dat ze kwetsbare patiënten en zorgontvangers besmetten.

Goed advies
Hebt u vragen over de griepprik of hebt u geen oproep ontvangen en wilt u wel de griepprik ontvangen? Neem dan contact op met uw huisarts voor goed advies. Kijk ook op www.ggdtwente.nl voor meer informatie.

Meer berichten
 
Auto zoeker