Gemeente neemt nieuw stadskantoor in ontvangst

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft de sleutels van het nieuwe stadskantoor in ontvangst genomen. Op 1 november nam wethouder Claudio Bruggink de sleutels in ontvangst van de bouwcombinatie.

De realisatie van het nieuwe stadskantoor nam twee jaar in beslag. De gemeente zal naar verwachting in februari volgend jaar het pand in gebruik nemen. Naast de bouw van het stadskantoor zelf kwam er ook veel ander werk bij kijken, waaronder herinrichting van de openbare ruimte.

Duurzaam en praktisch
Het nieuwe stadskantoor heeft ruim 8.000 vierkante meter kantoorruimte, 900 vierkante meter publieksruimte en een parkeerkelder van maar liefst 2.200 vierkante meter. Het pand werd ook zeer duurzaam gebouwd. Zo kreeg het een goede isolatie, hoogwaardige beglazing en zuinige LED-verlichting. Het pand voorziet ook deels in de eigen energiebehoefte met de plaatsing van 260 zonnepanelen op het dak. In de toekomst wordt het gebouw aangesloten op het Warmtenet. Het ontwerp is van EGM Architecten en laat zich kenmerken als eigentijds. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Het stadhuis
Ook het stadhuis kreeg een grondige renovatie. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en Bouwbedrijf Hoffman voerden dit uit. Ook hier verzorgde Croonwolter&Dros de installaties. Het monumentale stadhuis uit 1963 met een oppervlakte van 11.700 vierkante meter, heeft een nieuwe functionele indeling gekregen naar het ontwerp van EGM Architecten en HVE architecten, waarbij de bestaande inrichting zoveel mogelijk behouden is gebleven en is versterkt. De hal heeft zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein teruggekregen en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten. Specifieke stijlelementen zijn bewaard gebleven, zoals het mozaïek-kunstwerk in de Burgerzaal, maar ook de plafondplaten, enkele karakteristieke deuren en lampen in de centrale hal. Er zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt en waar mogelijk, onderdelen hergebruikt.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>