Hengelo wil beter inzicht in koopgedrag en belevenis

HENGELO - De gemeente Hengelo investeerde de afgelopen jaren al veel geld en moeite in de binnenstad. Ook nu zijn er volop positieve ontwikkelingen om het wonen, werken en winkelen in de stad aantrekkelijker te maken. Maar het winkelaanbod en winkelgedrag gaat dieper dan alleen de binnenstad. Om hier een beter inzicht in te krijgen haakt Hengelo aan bij het grotere Koopstromenonderzoek.

Het Koopstromenonderzoek van Oost-Nederland werd voor het laatst in 2015 gehouden. Naast Hengelo doen ook de andere Oost-Nederlandse gemeenten mee met het onderzoek. Doel is om trends op langere termijn in kaart te brengen.

Veranderingen
We weten allemaal dat het winkelen de afgelopen jaren continu aan het veranderen is. Mensen kopen meer en meer zaken online en spenderen hier ook steeds meer euro's. Er zijn daarnaast nu ook nieuwe mogelijkheden die vijf jaar geleden nog niet beschikbaar waren; zoals online je boodschappen bestellen en laten bezorgen. Dit veranderende winkelgedrag heeft echter ook een effect op het fysiek winkelen in de diverse winkelgebieden. Hengelo probeert met het onderzoek een beter inzicht te krijgen in hoe de Hengeloërs precies hun euro's uit willen geven.

Nieuwe invulling
Ook in Hengelo nam leegstand toe als gevolg van dit soort trends. Gemeenten kijken daarom ook veel naar alternatieve invulling in winkelgebieden, zoals het omtoveren van winkel- en bedrijfspanden naar woningen, maar ook een sterkere focus op horeca en gezelligheid. Hier zit namelijk nog veel groeipotentieel.

Praat mee
De gemeente Hengelo nodigt inwoners uit om een online vragenlijst in te vullen over hun winkelgedrag. Dit kan via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder de deelnemers verloot men dan ook een waardebon van 25 euro. De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving. Oftewel, uw antwoorden zijn niet gekoppeld aan een woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor dit specifieke onderzoek.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>