Cultuureducatie 75 jaar vrijheid

BORNE - In 2020 is Nederland 75 jaar bevrijd. Met uiteenlopende activiteiten wordt in Borne aandacht besteed aan vrijheid en de bevrijding van Borne. De komende tijd worden de onderdelen van dit programma nader toegelicht.

In het kader van cultuureducatie gaan alle tien basisscholen in de gemeente Borne dit schooljaar aan de slag met het thema 75 jaar vrijheid. Voor leerlingen van alle groepen zijn er activiteiten gepland tussen januari 2020 en 3 april 2020 (datum van de bevrijding van Borne). "Een mooi thema voor cultuureducatie", vindt Frank Vennegoor, Manager Operationele Zaken van het Kulturhus en lid van de Bornse Cultuureducatie Commissie, die het cultuureducatieprogramma voor de basisscholen heeft vastgesteld.

Inhoud en beleving
"Door een thema te kiezen dat leeft in de samenleving en waar alle groepen mee aan de slag gaan, verwachten we veel inhoud en beleving voor de kinderen. Ook kunnen docenten andere lessen op het thema laten aansluiten", aldus Vennegoor. Samen met de interne cultuurcoördinatoren van de basisscholen en de culturele aanbieders heeft Vennegoor een rijke leeromgeving voor de kinderen gecreëerd. Het thema 75 jaar vrijheid wordt 6 januari afgetrapt met de expositie 'Kind onder vuur' van het Rode Kruis - voor de groepen 7 en 8 - in het Kulturhus. De expositie gaat over kinderen die nog altijd in oorlogsgebieden leven en laat zien dat vrijheid niet overal vanzelfsprekend is. Na deze expositie zullen de leerlingen met andere culturele activiteiten aan het werk gaan. Ook voor de overige groepen zijn er activiteiten op het gebied van dans, theater, kunst, poëzie, muziek en mediawijsheid die aansluiten op het thema.

Mini-bevrijdingsfestival
Het culturele seizoen van de basisscholen wordt op 3 april (voor de groepen 5 tot en met 8) afgesloten met een mini-bevrijdingsfestival in Openluchttheater Hertme, waar de kinderen met kunst, poëzie, rap en theater aan elkaar laten zien wat ze hebben geleerd.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>