Vintage kringloopwinkel opent tweede vestiging in Hengelo

Vintage kringloopwinkel opent tweede vestiging in Hengelo

HENGELO - Op zaterdag 19 oktober opent Vintage haar nieuwe winkel in de Hengelose wijk Klein Driene. Naast Oldenzaal binnen het jaar een tweede vestiging. Volgens eigenaar Raymond Vasterink was deze stap nog niet gepland voor dit jaar, maar toen zich een unieke kans voordeed om een ruime winkelruimte in deze wijk te huren sloeg hij direct toe.

Na bijna een jaar ervaring opgedaan te hebben kriebelde het bloed regelmatig om een tweede vestiging te openen. Maar steeds weerhielden de locatie en de hoge huren hem van deze stap. Toen zich de mogelijkheid voordeed om in de Schumannstraat een dubbele winkel te huren die aan elkaar geschakeld waren, was zijn interesse gewekt. De locatie, de winkelruimte en de belangrijkste eis om uit te breiden - gratis parkeren - waren perfect. Samen met de makelaar was Raymond Vasterink er snel uit.

Leuk assortiment
Amper twee weken heeft hij om de winkel voor de opening ingericht te krijgen. Omdat er veel tweedehands goederen worden aangeboden in Oldenzaal is dat volgens hem absoluut geen probleem. "De eerste twee weken zullen wij in onze nieuwe winkel alle bezoekers laten profiteren van leuke aanbiedingen. Ook in Hengelo gaan wij mooie tweedehands goederen aanbieden."

Kleinschalig
Een kleinschalige kringloopwinkel spreekt Raymond juist aan. Het is overzichtelijk en zorgt voor persoonlijk contact met de klant. Door de kleine omvang let je nog meer op de goederen die binnen komen of ze aan zijn eisen voldoen. In Hengelo gaat hij hetzelfde assortiment aanbieden als in Oldenzaal. Mooie meubels, verlichting, vloerkleden, glaswerk en aardewerk, boeken en in een later stadium cd's.

Inname van goederen
Raymond Vasterink benadrukt dat het niet mogelijk is om goederen zomaar bij de winkel af te geven. Hij wil vooraf eerst zien wat er wordt aangeboden alvorens hij beslist of hij deze goederen wil hebben; deze aanpak werkt goed in Oldenzaal. Mochten mensen geïnteresseerd zijn in huisontruiming of opkopen van complete inboedels kunnen ze wel bij hem terecht. Hij werkt samen met een gerenommeerd bedrijf die deze zaken regelt. Vintage Hengelo opent zaterdag 19 oktober om 12.00 uur haar deuren. Om de opening te vieren is zijn winkel op zondag 20 oktober vanaf 12.00 uur geopend.

Meer berichten