Pedicure-congres bij medisch centrum De Kievit

HENGELO - Maar liefst 175 pedicures uit heel Nederland waren op vrijdag 4 oktober te gast bij het pedicure-congres in Hengelo. Het Voetencentrum Wender organiseerde dit bij Medisch Centrum De Kievit.

Voetcentrum Wender heeft haar hoofdvestiging in De Kievit, met daarnaast ruim 200 andere vestigingen door heel Nederland. Bij medisch centrum De Kievit kan men terecht voor totale voetzorg. Zo zijn hier podotherapeuten en pedicures gevestigd, maar ook schoenenzaak Kievit Schoenen, orthopedisch schoentechnici van Voetmax Orthopedie en Schoenmakerij Van den Hoek zijn hier te vinden.

Programma
Het pedicure-congres had dit jaar als thema: 'Ontdek Beweging'. De deelnemers werden ontvangen door grondlegger Ed Wender die de dag opende. Vervolgens konden de pedicures deelnemen aan diverse workshops. Er waren diverse sprekers aanwezig die aansluiten bij het thema; waaronder sportarts Bas Veger die in ging op fysieke belasting op het gebied van sport. Andere workshops gingen over onder meer werkhouding door Lisan Scharenborg. Peter Bruinewoud van schoenenmerk Lowa was aanwezig om een workshop te geven over wandelschoenen. Sportpodotherapeuten Tim en Jesper toonden het innovatieve Sportlab, waar de prestaties van (top)sporters verbeterd worden.

Optimaal bewegen
Speciale aandacht was er voor het optimaal bewegen, onder meer bij het sporten. Sporten zoals hardlopen en actief wandelen hebben immers een grote impact op de voetgezondheid. Door een goede loopanalyse en behandeling door sportpodotherapeuten kunnen veel blessures voorkomen worden. In het nieuwe pand is ook een eigen hardloopspeciaalzaak gevestigd, waar zij het beste advies op het gebied van sportschoenen kunnen geven.

Kennis opdoen
Voor de deelnemende pedicures was het een mooie gelegenheid om meer vakkennis op te doen. Dit legt weer een belangrijke basis voor het uitstekende advies en vakkundige behandeling waar de professionele pedicures voor staan. Voetencentrum Wender en de diverse deelnemende bedrijven en organisaties kijken dan ook terug op een zeer geslaagd congres.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>