Hengelo kiest voor klantvriendelijk parkeren

HENGELO - Bezoekers hebben er een hekel aan, Hengeloërs dito. Maar voor de Twentse gemeenten is het een noodzakelijk kwaad: betaald parkeren. Niet alleen een inkomstenbron, maar ook een manier om de parkeerdruk te reguleren. De gemeente Hengelo kiest nu voor een meer klantvriendelijke aanpak van het betaald parkeren.

Het is geen geheim dat het bezoek aan de binnensteden onder druk staat. Betaald parkeren draagt in principe niet bij aan de aantrekkelijkheid van een binnenstad, maar helemaal afschaffen is simpelweg ook niet een wenselijke oplossing. De gemeente kiest nu op proef voor een klantvriendelijke benadering. Sinds 1 oktober krijgt men één keer een waarschuwing wanneer men te lang parkeert buiten de betaalde tijd. Overtreders die met hetzelfde kenteken vaker de tijd overschrijden krijgen wel parkeerboetes.

Proef
De gemeenteraad nam in juni het besluit om dit in te voeren, als onderdeel van beleid om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het idee kwam tot stand in overleg tussen de gemeente, ondernemers en Stichting Centrummanagement Hengelo. De proef loopt tot in het eerste kwartaal van 2020. Er komen ook andere parkeermaatregelen, zoals 'Shop & Go' parkeerplaatsen voor korte tijd, en aanpassing van de parkeertijden aan de winkeltijden. Voor het eerste moeten nog locaties vastgesteld worden en de technische inrichting.

Veel opties
Hengelo biedt automobilisten veel mogelijkheden om makkelijk te betalen voor het parkeren. Onder meer via de parkeerapp. Hiermee kan men precies betalen voor de benodigde tijd, niet te veel of te weinig.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>