Blijf op de been!

HENGELO - Het einde van de zomer nadert en dus gaan we weer richting de herfst- en winterperiode. Dat betekent vaak gladheid door natte bladeren, sneeuw en ijzel waardoor er helaas vaak valpartijen ontstaan. Maar ook in huis kunnen er situaties ontstaan waardoor u sneller ten val komt.

Om u hier goed op te wijzen en inzicht te geven over de valrisico's, organiseert Fysiotherapie Wooldersteen in samenwerking met Kracht Ergotherapie tijdens de week van de valpreventie twee informatieve bijeenkomsten rondom het thema valpreventie. Deze bijeenkomsten zijn geheel kosteloos en zullen plaatsvinden op maandag 30 september en woensdag 3 oktober.

De valrisico's
Tijdens de bijeenkomst over valpreventie zullen de geriatriefysiotherapeut en de ergotherapeut u informeren over de valrisico's in en rondom huis en buiten. Daarnaast krijgt u praktische tips waarmee u aan de slag kunt om valpartijen te voorkomen. Ook kunt u tijdens deze bijeenkomst een rollatorcheck uit laten voeren en krijgt u een goodiebag mee naar huis.

Locatie's
Maandag 30 september is de bijeenkomst bij Sociëteit de Bloemenbuurt en Wooncentrum Hiebendaal, Locatie de Tuinkamer Hiebendaal
Deldenerstraat 200 in Hengelo. Op woensdag 2 oktober kunt u terecht bij Buurtcentrum 't Lansink aan de Twijnstraat 6-8 in Hengelo.

Programma
14.15 uur: Inloop met koffie en thee
14.30 uur: Start bijeenkomst met introductie door Fysiotherapie Wooldersteen
15.00 uur: Interactieve middag waarbij geheel vrijblijvend looptesten, handkracht testen, metingen door de geriatriefysiotherapeut en diverse valrisico's uitgevoerd kunnen worden. Tevens kunnen wij u deze middag wijzen op mogelijkheden om fit en vitaal te blijven en kunt u een rollatorcheck laten uitvoeren.
16.30 uur: Afsluiting bijeenkomst met goodiebag

Team Fysiotherapie Wooldersteen & Kracht Ergotherapie ziet u graag op maandag 30 september of woensdag 2 oktober.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>