Foto: IVN

Evenementen kunnen duurzamer in de Hof

HOF VAN TWENTE - GroenLinks vraagt het College om een duurzaam evenementenbeleid te ontwikkelen waarin op een (nog) meer verantwoorde en duurzamere manier wordt omgegaan met reduceren van afval en scheiden ervan om het verwerken te vergemakkelijken en het proces van terugwinnen mogelijk te maken.

Daarnaast zou ook sociale duurzaamheid een aandachtspunt moeten zijn, waarbij gedacht wordt aan de toegankelijkheid van evenementen voor mensen met een handicap zoals slechthorenden, slechtzienden en mensen met andere beperkingen. In de Hof vonden per jaar zo'n 900 evenementen plaats. Op 9 september was er een druk bezochte bijeenkomt over de mogelijkheden om evenementen te verduurzamen. Er waren 40 ondernemers present. De aanwezigen toonden zich ook enthousiast voor het beter scheiden van afvalstromen.

Duurzame Cross
Een voorbeeld van zo'n verduurzaming is de manier waarop tijdens de Zwarte Cross bezoekers worden verleid om zich duurzaam te gedragen. Verduurzaming kan leiden tot verkleining van de ecologische footprint van evenementen. Andere aanleiding voor vragen aan het College vormt het feit dat per 2021 in Europees verband allerlei plastic wegwerpartikelen worden verboden zoals plastic rietjes en plastic bestek. Dit helpt bij het terugdringen van zwerfafval dat in de natuur en het water terechtkomt. Wegwerpplastic duurt erg lang om af te breken, wat zorgt voor een fikse natuurschade op langere termijn. Vraag is dan ook of het College bereid is initiatief te nemen om het evenementenbeleid verder uit te werken met verduurzamingsmaatregelen rond de afvalstromen en sociale verduurzamingsmaatregelen ten behoeve mensen met een handicap.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>