Langer zelfstandig wonen centraal bij Dag van de Ouderen

HENGELO - Op 1 oktober is de Internationale Dag van de Ouderen. Ook in Hengelo worden diverse activiteiten gehouden rondom dit belangrijke thema. Er staat namelijk veel te gebeuren de komende jaren.

Vergrijzing is een belangrijk thema dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt en moet krijgen. Ook in Hengelo zullen op termijn steeds meer oudere inwoners wonen, waardoor de samenleving voor unieke uitdagingen komt te staan. Zo is het belangrijk dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen en in goede gezondheid verkeren. De gemeente en zorgorganisaties zijn daarom al druk bezig om in te springen op deze toekomstige ontwikkelingen.

Leuke dag
In Hengelo organiseert de Seniorenraad in samenwerking met de ouderenbonden op dinsdag 1 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een ouderendag in het ROC van Twente aan de Gieterij 200. Senioren kunnen hier terecht voor allerlei informatie en advies over langer zelfstandig blijven wonen.

Vooruitziende blik
De ervaring leert dat senioren pas laat - vaak té laat - nadenken over het belang van woningaanpassingen die hun comfort en veiligheid verbeteren. Een praktisch voorbeeld zijn badkameraanpassingen. Wanneer je pas glijstangen laat plaatsen wanneer je gevallen bent, is het al te laat. Beter is om de aanpassingen te doen wanneer je goed gezond bent, zodat risico's zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Andere aanpassingen zoals een bad of douche met makkelijke inloop dragen niet alleen bij aan de veiligheid, maar verbeteren ook het wooncomfort.

Goed advies
Bij de beurs kunnen mensen uiteenlopend advies krijgen. Zo is er een ludiek optreden van 'Truus uut Weersel' die haar ervaringen op humoristische wijze zal delen met het publiek. Ook de diverse woonaddviseurs voor levensloopbestendig wonen zullen adviezen geven.

Kaarten
Gratis kaarten voor deze Dag van de Ouderen in Hengelo zijn af te halen bij Hengelo Promotie aan de Markt 8.

Meer berichten
 
Auto zoeker