Lintje voor Eric Smienk

HENGELO - Eric Smienk ontving afgelopen week een bijzondere eer: burgemeester Sander Schelberg mocht hem namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding overhandigen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Dit gebeurde bij gelegenheid van de voorstelling 'InsecTJHOtel' in Schouwburg Hengelo.

Eric Smienk (60) is 50 jaar lid van Muziekvereniging Armonia en 40 jaar bestuurslid, waarvan zeker 10 jaar vicevoorzitter. Smienk is al 45 jaar kartrekker van het Twents Jeugd Harmonie Orkest (THJO), onderdeel van Muziekvereniging Armonia. Hij speelt mee in het orkest en is organisator bij ieder evenement waarbij Armonia betrokken is. Een van de evenementen is de tweejaarlijkse 14 daagse concertreis naar Olonzac in Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis wordt een theatervoorstelling in elkaar gedraaid, rekwisieten en decors gemaakt, gerepeteerd en er worden diverse voorstellingen gegeven. Zonder de energie van Smienk zou dit nooit van de grond komen. Hij regelt de totale logistiek en zorgt voor de inkoop en organisatie van de dagelijkse maaltijden voor 90 personen. Smienk is zowel beleidsmatig als praktisch een stuwende kracht voor Armonia.

Levenslessen
Het orkest treedt geregeld op in Hengelo en Twente, waarbij vooraf en achteraf veel moet gebeuren: het vervoer van stoelen, muziekinstrumenten, podiumdelen voor de dirigent en allerlei randapparatuur. En dat alles moet efficiënt maar ook voorzichtig worden ingeladen en na afloop weer terug naar het verenigingsgebouw. Smienk is degene die deze operaties begeleidt, telkens weer en dat al jarenlang. Onder zijn leiding leren de jongeren, naast het maken van muziek, ook samenwerken, samen iets organiseren en leiding te nemen. Kortom, levenslessen waar ze hun verdere leven voordeel van hebben. Smienk zorgt ervoor dat jongeren bestuurservaring kunnen opdoen en is daarbij hun vangnet. De jeugd van 'zijn' Armonia gaat hem aan het hart. Hij kent alle jeugdleden en de ouders persoonlijk en bij naam. Smienk is tevens instrumentenbeheerder en coördineert alle verhuur en onderhoud van de instrumenten. Typerend voor de sociale, loyale en bescheiden Smienk is dat hij een doorzetter, initiator, netwerker en harde werker is. Vanaf 2002 is hij secretaris van de Stichting de Klankkast. Deze stichting heeft als doelstelling het beheren en verhuren van het verenigingsgebouw.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>