Johannink en Neefjes winnen VIRO Criterium Cup Twente

GOOR - De VIRO Criterium Cup Twente is bij de elite/beloften mannen gewonnen door Jelle Johannink en bij de vrouwen door Tessa Neefjes.

In de Ronde van Goor, die voor beide categorieën de finalewedstrijd in het klassement was, kwam de leidende positie van Johannink zaterdagavond niet meer in gevaar. Neefjes, die tot drie keer toe helemaal vanuit Wervershoof naar de Twentse criteriums kwam, nam in de slotwedstrijd de leiding over van Arianna Pruisscher. Bij de amateurs mannen is Edwin Wielink uit Twello de nieuwe leider. De amateurs rijden zaterdag 14 september in de Ronde van het Villapark in Nijverdal hun finalewedstrijd.

Mooie strijd
Klassementleidster Arianna Pruisscher kon de Ronde van Goor niet rijden. Zij was door de nationale ploeg geselecteerd om de Boels Ladies Tour te eindigen. Neefjes had nog een achterstand goed te maken, maar slaagde erin om voldoende punten te halen. Ze won de sprint van het peloton om de vierde plaats in de wedstrijd. Voor haar streden drie rensters om de winst, na een lange aanval. Daarin bleek Sanne Bouwmeester uit Westerbork de snelste. Ze verwees Annet Pit en Femke van Kessel naar de plaatsen twee en drie. In de VIRO Criterium Cup Twente kreeg Neefjes Pruisscher en de Goorse Marit Cent mee op het eindpodium.

Mannenstrijd
Ook in de mannenwedstrijd ging de strijd om de winst tussen drie renners. Jelle Wolsink (Hengel), Max Kroonen (Diepenveen) en Arjan Hofman (Nunspeet) wisten het peloton op een ronde achterstand te zetten. In genoemde volgorde kwamen ze vervolgens ook over de finish na een sprint met drie. Wolsink wist daarmee zichzelf als winnaar op te volgen in Goor. Johannink kwam in de blauwe leiderstrui van de VIRO Criterium Cup Twente als leider over de streep en dat was ruim voldoende voor de eindzege. Zijn ploeggenoot bij Sensa-Kanjers voor Kanjers Arjan Hofman deed nog zeer goede zaken en steeg naar de tweede plaats, voor Sybren Welling.

Amateurs in actie
Voor de amateurs mannen zit de VIRO Criterium Cup Twente er nog niet op. Zij rijden komende zaterdag 14 september de Ronde van het Villapark nog. Op dat parcours in Nijverdal worden in 2020 de Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen verreden. Wielink gaat als leider van start.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>