Borne stukje schoner met World Cleanup Day op 21 september

BORNE - Wie zijn ogen eens goed de kost geeft in Borne en elders signaleert helaas nog te vaak zwerfafval op straat. Erger nog, ook de lokale natuur is door sommigen eerder in gebruik als dumpplaats. Slecht voor het milieu én het geeft een lelijke aanblik.

Zaterdag 21 september is de wereldwijde World Cleanup Day. Maar liefst 150 landen doen mee met dit initiatief. Ook in Borne worden dit jaar weer schoonmaakacties gehouden. Twente Milieu, Borne Schoon en 'trashpacker' Tijmen Sissing willen iedereen inspireren om deze dag in actie te komen voor het opruimen van hun lokale gemeenschap. Organisaties, scholen, verenigingen, sportclubs en het bedrijfsleven kunnen allemaal positief bijdragen aan dit uiteindelijke doel. Er worden schoonmaakacties gehouden in Borne, Hertme en Zenderen.

Vrijwilligers in actie
Borne Schoon is een vrijwilligerscollectief dat jaarlijks in maart al een soortgelijke opruimdag organiseert in Borne. Zij coördineren de opruimacties in het kader van World Cleanup Day. Zo krijgen deelnemers ook de benodigde materialen zoals handschoenen, bezems en afvalgrijpers. Twente Milieu draagt zorg voor de verwerking van al het opgeruimde afval.

Help mee
Verenigingen, clubs, scholen, bedrijven en organisaties, maar ook individuen worden opgeroepen om te helpen van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via wlgeul@gully.nl. De actie onder het motto: 'Borne Schoon 2050' wordt om 16.00 uur afgesloten met een korte feestelijke manifestatie op het Dorsetplein.

Tijmen Sissing
De uit Hengelo afkomstige Tijmen Sissing is het boegbeeld van een wereldwijde beweging van opruimers. Zijn bekendheid nam toe toen hij in 2018 op een vervuild strand in Maleisië aan de slag ging. Op social media stapelden de berichten zich op, wat resulteerde in duizenden volgers én sympathisanten.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>