Nijverbij van Hengelo voor Harry Markslag

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft afgelopen week een bijzondere inwoner geëerd voor zijn inzet voor de samenleving. Harry Markslag ontving vrijdag 30 augustus de Nijverbij uit handen van burgemeester Schelberg.

De burgemeester overhandigde de lokale waarderingsprijs bij gelegenheid van de eerste avond van de jaarlijkse Volksfeesten Oele. Harry Markslag is namelijk één van de oprichters en langst zittend bestuurslid. De Stichting Werkgroep Oele werd op 4 augustus 1993 opgericht met nog zes anderen. Zelf was Harry Markslag al sinds 1983 actief bij de eerdere Werkgroep Oele, toen het nog geen stichting was. Naast het Volksfeeest worden ook diverse anderen georganiseerd door de groep, zoals fietstochten, de nieuwjaarsborrel, paasvuur en meer. Ook zorgen zij onder meer voor het contact met de gemeente en andere organisaties rondom Oele.

Duizendpoot
De heer Markslag was niet alleen voorzitter van de Werkgroep Oele, hij vertegenwoordigde ook veel inwoners van Oele in de stuurgroep voor het Dorpsplan 2012-2016 en in de werkgroepen voor verkeersveiligheid rondom de Haaksbergerstraat. Daarbij raadpleegde hij regelmatig de achterban. Harry Markslag heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor de belangen van Oele. Het college van B&W is de heer Markslag bijzonder erkentelijk voor al het werk dat hij heeft verzet, aldus de gemeente.

Goed gezelschap
Met de Nijverbij eert de gemeente individuele personen die als vrijwilliger bijdragen aan de gemeenschap van Hengelo. Markslag is dan ook in bijzonder goed gezelschap. Eerdere ontvangers in 2019 zijn Martin Meijerink, Taeke de Jonge en Tineke van Campen.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>