Hengelo eert school en bieb met erepenning

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft afgelopen week twee gemeentelijke erepenningen uitgereikt. Deze zijn een erkenning voor organisaties die bijdragen aan de gemeenschap in de brede zin.

Het uitreiken van niet één maar twee penningen in een week is bijzonder. Als eerste mocht de SV Wilhelminaschool afgelopen zaterdag de Zilveren Erepenning van de gemeente en Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Dit gebeurde bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de school.

Eer voor de bieb
Een dag later mocht burgemeester Schelberg wederom een Zilveren Erepenning overhandigen, namelijk aan de Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo. De bibliotheek viert de hele maand september feest, eveneens in verband met een 100-jarig bestaan. Er worden allerlei speciale activiteiten georganiseerd. De bibliotheek mocht daarom eveneens de Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Bibliotheekdirecteur René Siteur vindt de erepenningen bijzonder: "We zijn trots op deze erkenning voor onze Bibliotheek. Een mooie waardering van zowel de Koning als de stad Hengelo voor alle huidige medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor de oud-collega's."

Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat door de Koning wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering voor de verdiensten van de Bibliotheek. Men mag dan ook terecht trots zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>