Iedere maandag in de even weken kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen op digitaal gebied
Iedere maandag in de even weken kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen op digitaal gebied (Foto: De Bibliotheek)

Nomineer vrijwilligers in Hengelo

HENGELO - Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Hengelose gemeenschap. Zij zijn van groot belang voor het voortbestaan van veel organisaties en activiteiten waar we dagelijks van genieten. Mensen die zich belangeloos inzetten, dag in, dag uit. Om deze groep te bedanken reikt Hengelo de jaarlijkse Vrijwilligersaward uit.

De nominatieronde voor deze lokale vrijwilligersprijs is inmiddels geopend. Nomineren kan tot 24 oktober via www.servicepuntvrijwilligershengelo.nl. Ook kunt u een aanmeldingsformulier ophalen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk in het stadskantoor.

Uitreiking
De uitreiking van de Vrijwilligersawards is op dinsdag 12 november in de schouwburg Hengelo. Deze vrijwilligersavond is een echt feestje om iedereen te bedanken voor hun inzet. De winnaars ontvangen onder meer een geldprijs.

Steeds belangrijker
Het goed ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk is ook voor de gemeente Hengelo steeds belangrijker geworden. Doordat de lokale overheid steeds meer taken af moest stoten en moest schrappen in subsidies, nam de druk op vrijwilligers toe. Zonder de grote inzet van lokale vrijwilligers zouden veel activiteiten tegenwoordig niet meer door kunnen gaan. Zij zijn dan ook van grote waarde voor de leefbaarheid. De afgelopen jaren voerden daarom ook steeds meer Twentse gemeenten waarderingsprijzen in voor hun lokale vrijwilligers. Zo kent ook buurgemeente Oldenzaal al vele jaren de 'Gouden Boeskool', met vrijwilligersprijzen voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>