Borne brengt lokale veiligheid in kaart

BORNE - De gemeente Borne brengt de objectieve en subjectieve veiligheid in kaart. Met een onderzoek onder zo'n 1.000 inwoners moet duidelijk worden hoe veilig Bornenaren zich voelen in hun gemeente.

I&O research voert het onderzoek concreet uit, aan de hand van vragenlijsten die inwoners toegestuurd krijgen. Zo'n 1.000 mensen zijn benaderd, om zo een zo hoog mogelijke respons te krijgen. Het vierjaarlijks onderzoek geeft inzichten in zowel de landelijke als lokale trends. Burgemeester Gerard van den Hengel benadrukt dat het belangrijk is om deel te nemen: "Het is essentieel om te weten wat inwoners van de veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente vinden. Zo kan het beleid beter worden afgestemd op de wensen en ervaringen van de Bornse samenleving." Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter de resultaten zijn.

Objectief en subjectief
Het onderzoek moet ook inzicht geven in de objectieve en subjectieve veiligheid. Objectief is wat meetbaar is, subjectief is wat mensen voelen. Zo kan een inwoner zich onveilig voelen in een buurt, zonder dat hier statistisch meer criminaliteit is. De gemeente kan actie ondernemen om het gevoel van veiligheid te verbeteren.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>