Shutterstock
Shutterstock

ZGT Rookvrij

HENGELO/ALMELO - Het ZGT gaat geheel rookvrij worden. Zowel binnen als buiten mag vanaf 1 oktober nergens op het terrein van ZGT meer gerookt worden.

Het ZGT heeft besloten in de toekomst nergens op het terrein roken nog toe te staan, ook op de parkeerplaats is het straks verboden. Ook de e-sigaret wordt in de ban gedaan. Het ziekenhuis ziet "dagelijks welke schadelijke gevolgen roken heeft voor de gezondheid". Ze zijn dan ook blij dat het roken steeds meer uit het publieke domein aan het verdwijnen is.

Steeds meer plekken rookvrij
Het ZGT is zeker niet de eerste plek in Twente waar roken verboden is of gaat worden. Eerder meldden de Universiteit Twente en voetbalclubs FC Twente en Heracles ook al roken te gaan verbieden op hun terreinen, en ook de bibliotheek in Hengelo is inmiddels rookvrij.

Relatief veel rokers in Twente
In Twente ligt het percentage rokers boven het landelijk gemiddelde. Mede daarom wordt er meer initiatief genomen om mensen te helpen stoppen met roken. Door het ook zoveel mogelijk uit het oog te houden wordt bovendien gehoopt dat er in de toekomst minder nieuwe rokers bijkomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>