Buiten film kijken

HENGELO - Filmhuis Hengelo opent zaterdag 31 augustus het nieuwe filmseizoen met een openluchtbioscoop waar de film Green Book getoond zal worden. De film uit 2018 won 3 Oscars, waaronder die voor beste film.

Voor de vijfde keer op rij zal Filmhuis Hengelo het seizoen openen met een gratis toegankelijke vertoning op het Schouwburgplein. Het plein bij het theatercafé wordt speciaal voor de gelegenheid omgebouwd tot buitenbioscoop. Dit jaar gebeurt dat een week eerder dan normaal. Rond 20.30 uur zal de film beginnen, vanaf 20.00 uur worden er trailers getoond voor het komende seizoen. Het reguliere programma zal op 5 september van start gaan.

Met een drankje
Gelijk met de opening van het filmseizoen opent ook de nieuwe uitbater van het theatercafé, Boenders, voor het eerst zijn deuren. Ruim voordat de film begint, zal het terras al open zijn zodat iedereen onder het genot van een drankje van de film kan genieten.

Green Book
Pianist Don Shirley is in 1962 op zoek naar een lijfwacht voor een tour door de zuidelijke staten van Amerika. Aan de hand van hun groene boekje bezoeken ze plaatsen die veilig zijn voor Afro-Amerikanen. Ze lopen tegen hun verschillen en vooroordelen aan, komen gevaarlijke situaties en racisme tegen, maar ook een goede dosis humor. Uiteindelijk moeten ze hun verschillen opzij zetten om veilig thuis te komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>