Ieder kind moet leuk opgroeien in Hengelo

HENGELO - Ongeveer één op de tien kinderen in ons land groeit op in armoede. Ondanks dat er veel ondersteuning is voor gezinnen, is het zeker niet altijd makkelijk om rond te komen én het kind fijn op te laten groeien. Kinderen die langdurig in armoede leven lopen het risico op sociale uitsluiting en ze moeten veel dingen missen die voor leeftijdsgenoten gemeengoed zijn. Om hen te helpen is het Kindpakket opgezet.

Het Kindpakket omvat een breed pakket aan ondersteuning voor kinderen die in een gezin met laag inkomen leven. In mei dit jaar koos de gemeente om deze ondersteuning nog verder uit te breiden. Zo konden ouders al een bijdrage in de schoolkosten krijgen, maar ook voor sportieve- en culturele activiteiten. Daarnaast omvat het pakket (onder voorwaarden) een fiets, kledingbon, identiteitskaart, een PC of laptop, zwemlessen, onderwijsbegeleiding en schoolfruit.

Uitbreiding
In het Kindpakket 2019-2022 zijn nog wat meer items opgenomen. Zo gaat de Voedselbank extra fruit verstrekken aan gezinnen met kinderen. Ook kunnen de kinderen komend jaar samen met een chefkok leren wat gezond en lekker koken is. Het initiatief KinderResto Van Harte krijgt hiervoor een bijdrage van de gemeente. Dit project zal in de verschillende wijken opgezet worden. Ook voor de oudere jeugd zijn er nieuwe toevoegingen. Zo ontvangt de Weekendschool Toppers op Zondag een bijdrage. Zij helpen jongeren van 10 tot 13 jaar bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent.

Verhogingen
In het nieuwe Kindpakket zijn ook wat verhogingen opgenomen van de bestaande ondersteuning. Ook de kosten stijgen immers alsmaar door. Zo zal de bijdrage in de schoolkosten verhoogd worden naar 150 euro voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar en naar 240 euro voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar. De waarde van de kledingbon is nu vastgesteld op 100 euro.

Aanvragen
Het nieuwe Kindpakket is sinds 1 augustus van kracht geworden. Het aanvragen kan door het e-formulier in te vullen op www.hengelo.nl/kindpakket. Bel voor informatie en bij vragen: 14074.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>