Foto: Brenda Beumer

Proosten op het oosten

GRAMSBERGEN/HAAKSBERGEN - De boerenrock-band Normaal is na 40 høken dan wel officieel gestopt en nog maar sporadisch optreden, maar de fanclub lijkt fanatieker dan ooit te zijn. Het Anhangerschap, zoals deze groep getrouwe fans heet viert dit jaar haar veertigste verjaardag, en doet dat met een geheel eigen biertje. Bennie Jolink kwam alvast een voorproefje nemen bij Mommeriete, een kleine ambachtelijke brouwerij in Gramsbergen.

Daar was natuurlijk ook het bestuur van het Anhangerschap bij aanwezig. Voorzitter Henk Kelder: "Ere wie ere toekomt: het was mijn buurman Bennie die met dit idee op de proppen kwam. Toen hij hoorde dat we als Anhangerschap ons veertigjarig bestaan zouden vieren, riep hij spontaan dat we dan een eigen biertje zouden moeten lanceren. En zo was het idee al snel geboren."

Høkersweekend
Ieder jaar viert de Anhangerschap begin september een eigen Høkersweekend in café De Tol in Zelhem. De vroegere stamkroeg van de band is voor de fanclub bijna heilige grond te noemen. Dat weekend zal ook de enige gelegenheid zijn waar dit speciale biertje te verkrijgen zal zijn. Het biertje, dat Anghangerschap 4.0 genoemd is, is volgens Carina van brouwerij Mommeriete vooral heel krachtig: "Met veel pit en karakter. Heel Normaal dus."

Goed doel
De opbrengst van het bier gaat naar een goed doel: de stichting SONOM. "De Stichting Ondersteuning Neurologisch Onderwijs in Malawi", legt Bennie Jolink uit. "Iemand uit onze kennissenkring is neuroloog. Die gaat in zijn vakantie op eigen kosten naar Malawi om daar neurologie te onderwijzen. Dat loopt echter enorm in de papieren. Niettemin is het in de eerste plaats een heel erg goed doel dat volop ondersteuning verdient. Daar maak ik me graag hard voor. Zeker omdat het mooie van deze stichting is dat er nul centen aan de strijkstok blijven hangen."

Optreden
Normaal treedt nog maar heel af en toe op. Eerder dit jaar nog in Lochem op Hemelvaartsdag, en in september dus op het Høkersweekend. Als verrassing kon Bennie Jolink nog melden dat hij volgend jaar ook zal optreden, maar dan solo.

Foto: Brenda Beumer

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>