Deldenerstraat op de schop!

HENGELO - Regelmatig gaan straten op de schop. Is het niet vanwege het wegdek dat aan vervanging toe is, dan wel vanwege de riolering of bekabeling die onder het wegdek liggen. Het eerstvolgende project van de gemeente Hengelo is de herinrichtingen van de Deldenerstraat. Op 19 augustus start aannemer Roelofs met de reconstructie.

De riolering is aan vervanging toe, een mooi moment om de inrichting op te frissen en te verduurzamen. De werkzaamheden starten maandag 19 augustus en duren tot en met begin december 2019. In de Deldenerstraat vervangt Roelofs de riolering en dat moment gebruiken we om het meteen duurzamer aan te pakken. Er komt een nieuwe buis die het regenwater afvoert naar de Berflobeek en Drienerbeek. Dit moet wateroverlast bij hevige neerslag verminderen en verbetert de waterkwaliteit in deze beken.

Herinrichting kruispunt Bornsestraat/Oldenzaalsestraat
Van 19 tot en met 30 augustus werkt aannemer Roelofs aan het kruispunt Bornsestraat/ Oldenzaalsestraat/Deldenerstraat. Het kruispunt wordt aangepast om het nieuwe parkeerterrein op de Kloosterhof te ontsluiten. Op de Deldenerstraat wordt een extra rijstrook aangelegd naar het parkeerterrein en op de Oldenzaalsestraat en Bornsestraat wordt de busbaan deels ingericht als rijstrook voor autoverkeer. Door extra rijstroken op het kruispunt aan te leggen wordt het parkeerterrein goed en veilig bereikbaar, zonder dat wachttijden voor het overige verkeer toenemen. Ook wordt het kruispunt voorzien van nieuwe verkeerslichten. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt het kruispunt gedurende twee weken afgesloten voor verkeer. Na het afronden van de werkzaamheden kan het verkeer weer gebruik maken van het kruispunt, alleen de Deldenerstraat blijft nog afgesloten.

Nieuwe riolering Deldenerstraat
Op 19 augustus starten ook de werkzaamheden aan de Deldenerstraat, vanaf het kruispunt Bornsestraat/Oldenzaalsestraat tot en met de aansluiting op de Langestraat. De weg wordt opnieuw ingericht. Hierbij wordt het riool vervangen, het asfalt vernieuwd, worden de fietspaden aan beide zijden van de weg opnieuw ingepast en komt er meer groen. Deze werkzaamheden zijn ingrijpender vergeleken bij de werkzaamheden op het kruispunt Bornsestraat/Oldenzaalsestraat en duren daarom langer, tot en met begin december 2019.

Eerste fase
Het gebied kruispunt dat nu wordt aangepakt door aannemer Roelofs is de eerste fase van het project. Het gehele projectgebied Deldenerstraat loopt vanaf de kruising met de Oldenzaalsestraat/Bornsestraat tot en met de kruising Geerdinksweg/Weideweg. De rest van de Deldenerstraat wordt op een later tijdstip opgeknapt.

Meer berichten