Familiefietsdag 'De Boer Op'

DIEPENHEIM - Vrouwen van Nu afdeling Diepenheim organiseert op woensdag 14 augustus de Familiefietsdag 'De Boer Op'. Een mooie fietstocht van ongeveer 38 km is uitgezet en onderweg kunt u een kijkje nemen bij verschillende boerderijen.

De fraai uitgezette route gaat dit jaar richting Markvelde, door het prachtige natuurgebied van het Achterveld, via mooie fietspaden door het glooiende landschap naar Neede en dan naar Noordijk.
De eerste stop is bij de boerderij van de familie Baak, tevens koffiestop. Op deze boerderij ziet u koeien en kalveren. De stal is voorzien van een melkrobot. Bij Loon- en grondverzetbedrijf Timmerije maakt u kennis met de imposante werktuigen die momenteel gebruikt worden bij diverse werkzaamheden. Tevens worden op deze locatie overheerlijke pannenkoeken gebakken. De volgende stop is de Leerkotte, een kleinschalige vakantieboerderij waar mensen met een zorgbehoefte en hun partner, gezin of familie/vrienden terecht kunnen voor een onbezorgde vakantie. Daarna vertrekt u richting het melkveebedrijf van de familie Tyert. Op dit bedrijf is de stal voorzien van 200 ligplaatsen met 'greenbedding', melkrobots, mestrobots en een automatisch voersysteem. Onderweg kunt u ook een kijkje nemen bij Watermolen den Haller, het Gedenkbos, Natuurpark Kronenkamp, en de Natuurobservatietoren op de Needse berg.

Deelnemen
De kosten voor deelname bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De locaties zijn tot 16 uur geopend.

Meer berichten