Zomerspelen Delden gaan dit jaar niet door

DELDEN - Veel kinderen uit Delden zullen teleurgesteld zijn nu de Zomerspelen, die dit jaar van 19 tot en met 23 augustus gehouden zouden worden, niet doorgaan. Voor sommige kinderen is op vakantie gaan door de thuissituatie niet mogelijk, voor hen zijn de Zomerspelen een uitje om naar uit te kijken. Voor ouders zijn de kosten ook gering; één dag Zomerspelen voor € 3,50 en een hele week voor € 12,50.

De Zomerspelen Delden kennen een rijk verleden. In 1968 waren de eerste Zomerspelen in "het parochiehuis", maar op den duur werd deze locatie te klein. Steeds meer kinderen kwamen naar de spelen en daarom werd uitgeweken naar sporthal "De Reiger". En niet alleen het aantal kinderen groeide gestaag, de organisatie zelf ook. Er kwam een stichting en er vond een splitsing plaats in het bestuur; een hoofdbestuur voor de jaarlijks terugkerende zaken en een dagelijks bestuur tijdens de Zomerspelen zelf. Maar nu ruim 50 jaar later kunnen de Zomerspelen niet doorgaan vanwege te weinig vrijwilligers.

Geen aanmeldingen
De organisatie geeft aan dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te werven. Vorig jaar was er al een tekort; met maar 14 vrijwilligers is toen al het werk verzet gedurende de vijf dagen van de Zomerspelen. Voor vrijwilligers heel zwaar, ondanks de voldoening van alle blijde kindergezichten, maar de veiligheid van de kinderen dreigt in gevaar te komen bij te weinig toezicht. Dit jaar heeft de organisatie dan ook alles in het werk gezet om meer vrijwilligers te krijgen. Er werden oproepen geplaatst in de krant, Facebook werd ingezet en ook werden vrienden en familie benaderd, maar tevergeefs. Jongeren kiezen bijvoorbeeld liever voor betaald vakantiewerk in plaats van aan de slag te gaan bij de Zomerspelen. En niet alleen jongeren blijven weg, maar ook ouders hebben zich niet aangemeld.

Ga voor meer informatie naar zomerspelendelden.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>