Woningen aan de Bronforel opgeleverd

HENGELO - Woningcorporatie Welbions heeft de nieuwe woningen aan de Bronforelstraat in Het Broek overgedragen aan de bewoners.

Afgelopen maandag en dinsdag ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Welbions had al een tijdje een onbebouwde kavel in de boeken staan. In november begon de bouw van 12 duurzame eengezinswoningen op deze locatie. De woningen zijn ruim, met een ruimere, bruikbare tweede verdieping doordat ze een plat dak hebben. De huurprijs van deze nieuwe woningen is maximaal 720 euro. De nieuwe bewoners hebben tijdens de bouw al een kijkje kunnen nemen in hun nieuwe woning tijdens een kijk- en meetmiddag. Dit is voor nieuwe bewoners altijd een leuk moment om de woning te bekijken, kennis te maken met de buren en alvast bezig te gaan met de inrichting. Dit proces verliep allemaal heel gezellig en efficiënt.
 

Duurzame installaties
De tussenwoningen hebben allemaal 18 zonnepanelen. De hoekwoningen hebben er 19. De zonnepanelen op het dak leveren elektriciteit voor onder andere de toegepaste ventilatiewarmtepomp. Een ventilatiewarmtepomp gebruikt afgezogen lucht uit de woning om de woning te verwarmen en het water op te warmen. Daarnaast blijft er energie over voor het algemeen huishoudelijk gebruik, zoals de wasmachine en de tv. Alle installaties en voorzieningen in de woningen werken op elektriciteit. De woningen zijn niet aangesloten op gas; dit is immers ook de ambitie voor de komende jaren om uiteindelijk helemaal van het gas af te gaan. Bij de sleuteloverdracht kregen bewoners uitleg over hoe je gebruik maakt van de installaties in de woning. Als bewoners goed en energiebewust gebruik maken van de installaties in hun woning kunnen ze nog meer energie besparen. Goed voor het milieu en de portemonnee!

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>