De toekomst van het Dikkersterrein

HENGELO - De eigenaar van het Dikkersterrein, EMGA Holding B.V., gaat samen met de gemeente Hengelo de komende jaren aan de slag met het karakteristieke voormalig industrieterrein.

Er zijn plannen voor verschillende kleinschalige studio's, lofts en (nieuwbouw)woningen. Daarnaast zullen een aantal ondersteundende functies worden toegevoegd die moeten bijdragen aan de ontwikkeling van Hart van Zuid. Met deze stap krijgt het oude fabrieksterrein en het fabriekspand van de oude machinefabriek Dikkers een woonbestemming. Het zou om in totaal 280 woningen gaan, waarbij het industriële karakter van het gebied niet wordt vergeten. De oude toegangspoort aan de Industriestraat wordt bijvoorbeeld in stand gehouden. Of het fabriekspand zelf ook behouden blijft is nog niet duidelijk. Er wordt nog gekeken of het technisch mogelijk is om hier een woonbestemming aan te geven.

Toekomstplannen
De nieuwe woningen zullen een impuls zijn voor Hart van Zuid, iets wat een belangrijk onderdeel is voor de toekomstplannen die de gemeente heeft op het gebied van woningbouw in de stad. Met de nieuwe woonbestemming wordt de oude sfeer van het gebied meegenomen naar de toekomst. Ook is het voor de gemeente een onderdeel van het 'perspectief voor een gezonde woningmarkt'. Dit plan is in samenwerking met de provincie opgezet om verschillende projecten in Hengelo mogelijk te maken, waaronder nu dus het Dikkersplein.

Samenwerking
Lucia en Eline Douwes Dekker van het familiebedrijf zijn al lang bezig met de ontwikkelingen in Hart van Zuid. Ze zijn dan ook blij met deze nieuwe stap richting de toekomst. "De afgelopen jaren hebben we veel weten te realiseren in het gebied. We bouwen aan een levendig, dynamisch en duurzaam stadsdeel."

Veel variatie
In het nieuwe woongebied gaat een aantal verschillende soorten woningen worden gebouwd. Voor zowel jong als oud komen er plekken, zodat er veel verschillende bewoners bij elkaar kunnen komen. Er zullen dus ook bijvoorbeeld appartementen van 50 vierkante meter komen. De komende jaren zal worden gekeken waar precies behoefte aan is, de hele ontwikkeling van het gebied zal naar verwachting ongeveer 10 jaar in beslag nemen.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>