Foto: Rob

Opening Kuipersdijk

HENGELO - Wethouder Gerard Gerrits heeft afgelopen woensdag de vernieuwde Kuipersdijk geopend. Dit deed hij samen met gedeputeerde Bert Boermans en directeur Jeroen Grootenhuis van de Twentse weg- en waterbouw.

Rond 15.45 uur, na een aantal woorden over de werkzaamheden van zowel de wethouder als de gedeputeerde en de directeur, werd het kruispunt ook echt weer geopend voor het verkeer.

In oktober 2018 is begonnen met onder meer het aanleggen van vrijliggende fietspaden. Ook moet de nieuwe en groene middenberm de doorstroming van het verkeer tussen de spoorwegovergang en de Breemarsweg verbeteren. De nieuwe verkeerssituatie is niet alleen gericht op doorstroming van het verkeer. Bij het plannen van zulke werkzaamheden is veiligheid natuurlijk ook van belang, en ook hier heeft de gemeente zoveel mogelijk proberen te kijken naar beide belangen.

Kwaliteitsimpuls
De gehele Kuipersdijk is inmiddels weer te gebruiken voor het verkeer. Er worden om het project helemaal af te maken dit najaar nog wel enkele bomen geplant. De werkzaamheden rondom het kruispunt tussen het nieuwe Veldwijk Noord en de nieuwe openbare ruimte van het Sports Centre Hengelo zijn nu dus helemaal afgerond. De gemeente spreekt van een kwaliteitsimpuls en is blij met het resultaat dat ze hier hebben gerealiseerd.

Meer berichten