Moeder Teresakerk in vlammen op

HENGELO - De Moeder Teresakerk is niet meer. Het kerkgebouw ging in de vroege ochtend van afgelopen maandag volledig in vlammen op.

De brandweer werd kort voor 04.00 uur gealarmeerd voor een brand in de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg. Al snel werd opgeschaald naar een grote en vervolgens zeer grote brand, met inzet van extra mensen en materieel uit de hele regio. De brand zorgde dan ook voor veel overlast in de woonwijk; enkele buurtbewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten als gevolg van de grote rookontwikkeling. Het gebouw liep zeer veel schade op en moet dan ook als verloren beschouwd worden. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Opschalen
Al snel na aankomst werd duidelijk dat veel materieel en water noodzakelijk was. Daarom schaalde de brandweer in rap tempo op. De brand in de kerk woedde toen al in alle hevigheid en breidde zich snel uit in het pand. Doordat er sprake was van overslag van de brand naar de naastgelegen woningen zijn deze bewoners tijdelijk uit de woningen gehaald. Als gevolg van de brand hebben enkele woningen schade opgelopen. De rook die vrij kwam trok over de naastgelegen woonwijk richting de binnenstad van Hengelo. Bewoners zijn gevraagd ramen en deuren te sluiten. Vanuit het Twentekanaal is water getransporteerd richting de brand. Hiervoor zijn de Industriestraat en Breemarsweg tijdelijk afgesloten.

Verwoest
Door de brand is de kerk volledig verwoest. In de vroege ochtend heeft de brandweer de hulp ingeroepen van een sorteergrijper. Deze verrichte sloopwerkzaamheden om beter bij de laatste brandhaarden in het pand te kunnen om deze te blussen en om instabiele muren om te drukken. De brandweer heeft de klok van de kerk weten te behouden, deze wordt ondergebracht bij een andere kerk in Hengelo.

Groot verlies
Het verlies van de kerk heeft ook een grote impact op de lokale geloofsgemeenschap. Het kerkgebouw werd in 1998 gewijd. De kerk diende als vervanging van de drie voormalige parochiekerken Sint-Willibrordus, Sint-Pius X en Sint Ludgerus.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>