Melkgeitenhouder verrast door fotoserie

BENTELO - De foto met de naam 'Twee oude bokken onder mekaar', stal de show tijdens de onthulling van een bijzondere foto-expositie in de hal van Sportcomplex De Pol in Bentelo op 29 juni. De expositie is de tweede in een serie waarmee de werkgroep 'Binnenkieken Bij Boeren' een inkijkje wil geven in het boerenleven anno nu.

De eerste keer stond een varkens- en rundveehouder centraal. Dit keer koos de groep voor melkgeitenbedrijf Veelers. Wouter Borre schoot de fraaie fotoserie en Ellen te Riele maakte met sterke teksten het verhaal compleet. "Idee voor het fotoproject 'Binnenkieken Bij Boeren' ontstond vanuit de gedachte dat veel mensen geen weet (meer) hebben over wát het boerenleven nou écht inhoudt, vertelt initiatiefnemer Angèl Pierik. Met deze fotoseries, willen wij dat mysterie een beetje ophelderen." Tijdens openingstijden van De Pol is de expositie vrij toegankelijk voor publiek. Zie ook www.depol.info.

Achter de muren
Gerrit-Jan en José Veelers wonen met hun drie kinderen en Truus Rupert, de moeder van José, aan de Vondersweg 2 tussen Bentelo en Hengevelde. Zij kwamen verwachtingsvol naar Sportcomplex De Pol. Ook Gerrit-Jans moeder, Christien Veelers en haar uit Canada overgekomen broer Henny Asbreuk met vrouw en dochter, kwamen mee. 'We vinden het fantastisch dat 'Binnenkieken Bij Boeren' ons op deze manier platform geeft om te laten zien wat ons drijft. Dat we houden van onze geiten, dat we serieus duurzaam bezig zijn en dat we op innovatieve wijze werken aan een mooie toekomst voor ons boerenbedrijf', benadrukt José Veelers.

In de schijnwerpers
"De meeste fotografen zijn functioneel nieuwsgierig", denkt Angèl. "Ik merk dat ik steeds op zoek ben naar verhalen om in beeld te brengen. En juist dat, lukt uitstekend op boerenerven. Steeds weer ben ik verbaasd over wat ik daar allemaal hoor en zie. Bentelo en omgeving is een kleine gemeenschap met grote betrokkenheid. We kennen elkaar, maar het verhaal achter de deuren van stallen en schuren blijft vaak verscholen.

De groep 'Binnenkieken Bij Boeren' bestaat uit vijf fotografen, Wouter Borre, Anouk Hemmink, Angèl Pierik, Judith Wassink en Edwin Siemerink, en twee tekstschrijvers, Carla Ros en Ellen te Riele. Allen komen uit Bentelo en directe omgeving.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>