Skillz Sessionz: een begrip in Hengelo

HENGELO - Na drie jaar en tien edities is op donderdag 11 juli weer een editie van Skillz Sessionz in Metropool. Het programma is al bijna vol, maar er kan nog worden aangemeld.

Metropool is voor de elfde Skillz Sessionz het decor. De organisatie is in handen van jongeren, ondersteund door Skillz jongerenwerk, onderdeel van Wijkracht. Elk jong talent dat zijn of haar kunsten wil vertonen, kan zich nog aanmelden.

Jong talent
Jong en oud is welkom om te komen genieten van verschillende talenten uit Hengelo en omgeving. Aanleiding van Skillz Sessionz is de behoefte van jongeren aan een plek waar zij hun kunsten kunnen tonen, het opdoen van podiumervaring en het netwerken met andere muzikale en creatieve leeftijdsgenoten. Initiatiefnemer en vrijwilliger Emiel Boerjan (29) heeft jarenlang binnen Skillz met jongeren aan muziekproducties gewerkt. Ondertussen heeft Emiel het stokje overgedragen aan Nick Kissing (18). Nick, bekend onder zijn artiestennaam KITNOISE, is al vanaf dag één betrokken bij Skillz Sessionz. Kissing zegt: ''Het is belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige manier met muziek bezig kunnen zijn. Dat ze daarbij ondersteuning krijgen en vervolgens hun kunsten op een podium kunnen laten zien. Ik steek er graag moeite en tijd in om jongeren daarbij te ondersteunen. Dat geeft mij voldoening.'' Dat Boerjan zijn studio taken heeft doorgegeven aan Kissing wil niet zeggen dat hij niet meer druk is met Skillz Sessionz. Samen met zijn vijfkoppige team besteedt hij als vrijwilliger nog steeds een flinke dosis tijd en energie in het opzetten van deze gezellige avond die bruist van het talent.

Podiumplaatsen
Kissing geeft aan dat er nog een beperkt aantal vrije plekken is. Opgeven kan via aanmeldpagina op de website https://www.skillz-sessionz.nl/aanmelden/. De elfde editie belooft een afwisselende avond te worden. De huisdj's KITNOISE en JayBee draaien verschillende muziekstijlen, van rap en trap tot hardstyle. Daarnaast zijn er diverse liveoptredens op het gebied van onder meer comedy, rap, zang en dans. ''Kortom, het wordt weer een gezellige en talentvolle avond. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.'' Zo vat Kissing samen. Kijk op: skillz-sessionz.nl/.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>