Renovaties kleedkamer Twentebad van start

HENGELO - De renovatie van de kleedkamers van het Twentebad in Hengelo gaat op 4 juli van start. Gebruikers moeten rekening houden met een fikse overlast, maar het moet uiteindelijk wel een mooi resultaat opleveren.

Het Twentebad ging in februari van start met de laatste en tegelijk grootste fase van de verbouwing. Dit moet uiteindelijk een modern en toekomstbestendig bad opleveren. De renovatie zou aanvankelijk in november en december uitgevoerd worden, maar vanwege weersomstandigheden ging dit niet door. De renovatie wordt nu uitgevoerd rond de zomervakantie. Voordeel is ook dat de werkzaamheden hierdoor 8 in plaats van 12 weken in beslag nemen - mits alles mee zit.

Grote overlast
Voor gebruikers levert de planning wel een grote overlast op. De kleedkamers gaan namelijk nu in één keer tegen de vlakte. In de oorspronkelijke planning zou het in twee fases uitgevoerd worden. Het Twentebad heeft de voor- en nadelen afgewogen en koos uiteindelijk voor deze optie.

Oplossing
Om bezoekers toch een kleedkruimte te bieden plaatst het Twentebad een tijdelijke kleedruimte op het brede pad naast de glijbanen. Deze ruimte is te bereiken via het recreatiebad. Er komen dan 24 eenpersoonscabines. Daarnaast zullen de groepskleedruimtes in het sportbad vaker open zijn voor individuele zwemmers. Ook komt er een aantal tenten als groepskleedruimte. De gemeente waarschuwt wel dat het niet zeker is dat dit alles in de omkleed-behoefte zal voorzien, dus een korte wachttijd zal waarschijnlijk soms nodig zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker