Nijverbij voor Oldenzaler Martin Meijerink

HENGELO - Afgelopen dinsdag heeft burgemeester Sander Schelberg het Stadscompliment De Nijverbij uitgereikt aan Oldenzaler Martin Meijerink (83). Dat gebeurde in een bijzondere bijeenkomst in het gemeentehuis van Hengelo.

Martin Meijerink kan met recht een "Nijvere Bij" worden genoemd, gelet op de vele activiteiten die hij heeft ondernomen en nog steeds onderneemt. Burgemeester Sander Schelberg schetste een deel van de vele activiteiten die Meijerink onderneemt in zijn woonplaats Oldenzaal alsook in Twente. In het bijzonder haalde hij de activiteiten aan die hij voor de Hengelose gemeenschap heeft ondernomen.

Werk en vrijwilligerswerk
Martin Meijerink was 40 jaar werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen. Na zijn pensionering was hij voorzitter van de bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel te Hengelo. Hij zette zich in voor de betrokkenheid en onderlinge samenhang van de gepensioneerden van de NS. Op 80-jarige leeftijd legde hij de voorzittershamer neer, maar bleef wekelijks eenzame en alleenstaande NS-ouderen als mantelzorger bezoeken. Bijzonder is dat hij jaarlijks de dodenherdenking op 4 mei in de stationshal organiseerde zowel te Oldenzaal alsook in Hengelo. Hij was het die actie ondernam bij het herstel van het Oorlogsmonument van Spoorman en Verzetsheld Theo van Loon aan de Grobbenweg te Hengelo.

Auteur
Meijerink schreef en publiceerde het boek "Hengelo 1944 – 1945", het levensverhaal van de jeugdige spoorman en verzetsheld Theo van Loon. Het boek werd gepresenteerd op 4 mei 2018. Hij was samen met Museum Hengelo mede organisator van de tentoonstelling ingericht over de Hengelose verzetsheld Theo van Loon; "Het gevecht om de IJsselcentrale" Met zijn publicaties in de jaarboeken Twente, het boek Op Twentse Rails (1976) en in het boek 150 jaar railvervoer in Twente (2018) benadrukte hij het belang van het spoorwegknooppunt Hengelo. Begin 2020 verschijnt van zijn hand de gedichten bundel "Sporen nagelaten".

Trots
Wij, de redactie van Hart kranten Hengelo en Oldenzaal, zijn dan ook bijzonder ingenomen met de uitreiking van het Stadscompliment de Nijverbij aan onze correspondent in de regio Martin Meijerink. Een welgemeend proficiat!

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>