Stadscheques voor goede ideeën bekend gemaakt

GOOR - Hoe kan er een levendig centrum worden gecreëerd? Met die vraag werden inwoners opgeroepen om met goede ideeën te komen voor het Goorse centrum. En voor de beste ideeën waren stadscheques, mogelijk gemaakt door de Stadsbeweging van de provincie Overijssel, beschikbaar gesteld. Er was € 2.500 beschikbaar.

Er zijn in totaal 26 ideeën ingeleverd. Zeer uiteenlopende ideeën over hoe men die € 2.500 zou besteden. Een onafhankelijke jury heeft los van elkaar een top 3 samengesteld van beste ideeën en over die top ideeën is de jury in discussie gegaan. Het bleek al snel dat elk jurylid een zelfde idee in de top 3 had staan, die dan ook positief is opgevallen. Saillant detail: Er is een aantal keren hetzelfde idee aangeleverd door verschillende mensen waarbij werd aangegeven het pleintje (en het gebouw zelf) voor het Carint gebouw te veranderen in een horeca locatie. Een opvallend idee, dat wellicht door een ondernemer op te pakken valt.

Idee 1
€ 500,- voor het Terrasvrije idee van Marianne Hutten. "We kennen allemaal de term 'ijsvrij'. Spannende tijd, want als het koud genoeg is, krijg je vrij, omdat er ijs ligt. Er hangt een soort buzz rondom het bijhouden van de temperatuur... datzelfde effect kan ook andersom: met een hogere temperatuur. Dat houdt in dat vanaf 25 graden er een verbod geldt voor auto's die de Grotestraat willen gebruiken. Een hek aan het begin en einde van de straat (en een goede link naar onze 4 grote andere parkeerplaatsen) en iedereen mag de Grotestraat als terras gebruiken"

Idee 2
€ 2.000,- voor bijzondere en opvallende streetart in het Goorse centrum. Dit idee is 3 keer individueel ingeleverd en de jury ziet hier een mooie kans om het centrum letterlijk wat meer kleur te geven.

Vervolg
Beide ideeën worden nu verder ontwikkeld en zullen binnenkort met een gedetailleerdere uitwerking komen.De volgende ronde stadscheques staat ook al gepland. Na de zomer zal er wederom € 2.500,- worden vrijgemaakt voor het uitvoeren van een goed idee. Vragen daarover kunnen op de mail naar events@goorcollectief.nl t.a.v. Marriët de Beer.

 

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>