Welkom in Tuin Beckelo!

BOEKELO/BECKUM - Zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur zijn liefhebbers van alles wat groeit en bloeit van harte welkom in Tuin Beckelo aan de Beckumerstraat 460 tussen Beckum en Boekelo. Op liefst 2400 vierkante meter grond zijn een siergrassentuin, moestuin en een veelheid aan planten, struiken en bomen te bewonderen. Op kleur ingerichte borders zorgen letterlijk en figuurlijk voor een fraaie omlijsting, net als de schilderijen van Joke de Hullu. Her en der kunnen bezoekers plaatsnemen om in alle rust van al het moois te genieten.

Toen Elly Roelvink en Lambertus Hoogeveen in 2012 op de plek kwamen wonen, troffen ze een weide met nogal wat brandnetels en een tuin met voornamelijk laurierstruiken. De jaren erna kreeg de tuin langzaam maar zeker vorm. Als eerste werd de siergrassentuin ingericht, gevolgd door de moestuin. Nu zijn er ook een voortuin waar rood en wit de toon aangeven en een achtertuin met vooral gele en blauwe bloeiers.

Kleur bekennen
Elly en Lambertus schenken veel aandacht aan kleuren. Dat komt zeker ook tot uiting in de borders, waarvan ze er één in wit hebben uitgevoerd, één in blauw-wit en eentje in rood. Over kleur gesproken: in Tuin Beckelo vindt u geen groene augurken, wél paarse, en geen blauwe vergeetmenietjes, maar witte. Alsof het geheel al niet fleurig genoeg is, exposeert Joke de Hullu op 15 en 16 juni in Tuin Beckelo. Haar kleurrijke schilderijen met vaak natuurlijke motieven sluiten fraai aan bij de tuinomgeving. De kunstenares is aanwezig om desgewenst tekst en uitleg te geven.

Milieuvriendelijk
In Beckelo wordt milieuvriendelijk getuinierd zonder gebruik van gifstoffen. Dit betekent dat er soms 's avonds slakken met de hand moeten worden geplukt. Verder is er bij de selectie van planten en boompjes rekening gehouden met onder andere de vlinders en bijen.

Kraamkamer
De tuin is in een landelijke omgeving gelegen, nabij het Hof te Boekelo. Vogels weten dan ook hun weg naar Tuin Beckelo te vinden. Bosuilen broeden er al enkele jaren met succes, zoals er ook grauwe vliegenvangers zich hebben genesteld. Wie meer mee wil nemen dan alleen de indrukken en foto's kan kiezen voor een stukje Beckelo in de vorm van een stekje.

Meer informatie
Wie verhinderd is op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan op zondag 7 juli, 4 augustus of 8 september terecht in Tuin Beckelo. Buiten deze dagen is de tuin op afspraak geopend voor tuinclubs: tuinbeckelo@gmail.com. Meer informatie is te vinden op https://www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/beckelo/

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>