Zien, maken, leren, doen en beleven!

HENGELO – Op 22 mei wordt De Gieterij weer omgetoverd tot een walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek. "Het leuke van het Mini Maker Festival is dat je niet alleen dingen kunt bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken," vertelt Wilja Jurg van Maker Festival Twente. Tijdens het Mini Maker Festival kan je ontdekken welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

De voorbereidingen voor het Maker Festival Twente en de Mini Maker Festivals in Almelo en Hengelo zijn in volle gang. "Het belooft weer een mooi spektakel te worden. Er is een uitgebreide Makersbeurs, waar van alles te zien, maken, leren, doen en beleven valt," aldus Wilja Jurg. De festivals zijn jaarlijks in mei en daarnaast zijn er gedurende het hele jaar allerlei activiteiten, zoals de maakplaatsen, de carrousel en de pre-events. Hiervoor werkt het Maker Festival Twente samen met de bibliotheken in Almelo, Hengelo en Nijverdal, Conrad, GOGBOT, Het Erasmus, Kulturhus Borne, Saxion FabLab, Stadsmuseum Almelo, Stichting Nieuwe Twentse Kunst en Tetem.

"De maakplaatsen bieden een programma waarmee kinderen, jongeren en ook volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers. Want Twente heeft als innovatieve maakregio burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat om in een technologische omgeving te werken," vertelt de directeur van het Maker Festival. Door de maakplaatsen komen kinderen op jonge leeftijd in aanraking met innovatie en techniek. "In Hengelo zijn er in de vakanties maakplaats workshops in de bibliotheek. Zo kunnen kinderen de ene keer een robotdiertje maken en de andere keer een 3D-wenskaart met een laser cutter."

Voorafgaand aan het Maker Festival wordt de Carrousel georganiseerd. Het is een 'Micro Maker Festival' met zes makers op een school. Op 10 en 13 mei is de carrousel op een tweetal scholen in Hengelo. "Per schoolklas krijgt ieder kind een ontmoeting met één van de makers. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale Maakplaatsen. Kinderen ontdekken welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden."

Op woensdag 22 mei is de Play & Learn ochtend voor scholen en de middag is voor iedereen, want dan is het Mini Maker Festival in Hengelo. "Tijdens dit gratis festival kan je meedoen met allerlei workshops en presentaties. Ontdek hoe een robot jouw emoties kan herkennen door met je te praten. Bouw je eigen game of programmeer zelf een robot. En kijk wat je allemaal kunt bouwen met technisch constructiespeelgoed." Het Mini Maker Festival voor jong en oud is in De Gieterij, ROC van Twente, iedereen is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.

Fotobijschrift: Bouw je eigen creaties met Zometool tijdens Mini Maker Festival 2018

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>