Uitreiking het Stadscompliment De Nijverbij

HENGELO - Op dinsdag 7 mei reikte wethouder Bas van Wakeren het Stadscompliment De Nijverbij uit aan mevrouw Betsy ten Thij-van den Berg. Dit gebeurde bij haar thuis.

Mevrouw Ten Thij (78) is al 25 jaar actief als vrijwilliger in Hengelo. Ze begon haar vrijwilligerswerk in het P.C. Borsthuis met wandelingen maken en spelletjes doen met de bewoners. Ze pakte van alles aan om de bewoners een leuke middag te bezorgen. Daarnaast begeleidde ze mensen naar het ziekenhuis voor een chemokuur en bleef aan hun zijde tijdens de kuur. Jarenlang actief Van 2005 tot 2015 was mevrouw Ten Thij actief bij de Stichting Informele Zorg (SIZ), waar vrijwilligers worden ingezet om mensen thuis te ondersteunen en mantelzorgers te ontlasten. Mevrouw Ten Thij is altijd inzetbaar geweest en ging trouw naar de ouderen toe om te helpen of om samen op pad te gaan. Ze zat nooit zonder een hulpvraag en heeft daardoor veel mensen geholpen in Hengelo. Als een andere vrijwilliger stopte met werkzaamheden, kon men altijd een beroep op haar doen.

Trouw
Sinds 2015 werkt mevrouw Ten Thij als mantelzorgvrijwilliger voor de Hulpdienst Hengelo. Wekelijks doet ze leuke activiteiten met cliënten en bezorgt hen fijne middagen. De mantelzorger vertrouwt haar de zorg van hun naaste toe en krijgt daarmee de gelegenheid om een middagpauze te nemen en de zorg(en) even opzij te zetten. In afstemming met de cliënt plant mevrouw Ten Thij activiteiten die ze samen gaan ondernemen. De ene keer is dat bijvoorbeeld met de rolstoel een visje halen en de andere keer blijven ze thuis voor een spelletje of leest ze voor uit een boek. Als een cliënt tijdelijk in een andere plaats verblijft, rijdt ze wekelijks naar haar cliënt toe voor een bezoek. Mevrouw wordt omschreven als een erg prettige persoon met een groot empathisch vermogen. De cliënten kunnen altijd op haar bouwen. Het college van B en W is mevrouw Ten Thij bijzonder erkentelijk voor haar werk. Ze krijgt de Nijverbij uitgereikt als blijk van dank voor haar vrijwillige inzet voor de Hengelose samenleving.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>