Heracles Almelo Tafelproat van start

ALMELO - In het Huis van Katoen en Nu vond maandag 29 april de eerste editie van Heracles Almelo Tafelproat plaats. De regie lag in handen van Ouderen Vereniging Almelo (OVA). Te gast bij deze eerste editie was Heracles Almelo icoon Arend Steunenberg.

Steunenberg, altijd goed voor een paar fantastische anekdotes, had het op de heupen en wist actuele antwoorden prima te combineren met voorvallen uit vervlogen tijden. De aanwezige ouderen gingen er onder het genot van een kopje koffie eens rustig voor zitten.

Voetballiefhebber of niet, het maakte allemaal niets uit. De zelfbenoemde kenners vuurden voetbaltechnische vragen en wilden exact weten hoe het met bepaalde huurovereenkomsten en ander soortige contracten zat. Daar tegenover stonden vragen van aanwezigen die zich verwonderden over de toeschouwersaantallen van vroeger en nu, over prijzen van seizoenkaarten en over wat de club allemaal doet naast de alom bekende voetbalwedstrijden.

Passend bij het aanwezige gezelschap passeerden ook helden uit het verleden de revue. Veel kreten van herkenbaarheid, aangevuld met nog meer vragen waren de reacties op de verhalen van Steunenberg. Ook kwam Walking Football ter sprake. Een vorm van wandelend voetballen voor 60 plussers. Eén van de aanwezige vrouwen was verbaasd dat er zelfs al vrouwenteams van deze voetbalvariant bestaan.

Ook discussies kwamen op gang. Steunenberg zou een tweede doelman achter zich gehad hebben in zijn gloriedagen als doelman. De genoemde naam kwam Steunenberg echter totaal niet bekend voor, waarna hij weer een heel arsenaal andere namen van voormalig doelmannen op wist te lepelen. De vraagsteller in kwestie wist het echter zeker. Hier kwamen de heren maandag dan ook niet uit.

Tijd om verder te discussiëren was er ook niet, want de gespreksleider vanuit de OVA had alweer een nieuw bespreekpunt benoemd. Zo vloog de tijd voorbij en gingen de gesprekken ook bij het afsluitende kopje koffie nog gewoon vrolijk door. Handen werden geschud en gegevens werden uitgewisseld, alvorens een ieder het pand weer verliet. Op naar de tweede editie, welke op maandag 27 mei op de rol staat.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>