Route seniorentocht school- en volksfeest bekend

GOOR - Het duurt nog even voordat het School en Volksfeest van start gaan, maar de seniorentochtcommissie heeft de route van de tocht voor senioren al bekend gemaakt.

Het belooft weer een prachtige tocht te worden. De vertrouwde bussen brengen de senioren dit jaar op donderdag 16 mei door de mooie natuurgebieden van Overijssel en de Achterhoek.

Bossen en kloosters
Onderweg naar Albergen zal de Seniorentocht door de mooie bossen van Zenderen en Hertme rijden. Zenderen en Hertme worden verbonden door drie kloosters, het Karmelietenklooster, het Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof. Vanuit Hertme gaat de route via Saasveld naar 'Morshuis' in Albergen voor een lekker kopje koffie. Verder richting Almelo over de Wateregge, een prachtig stuk Twentse natuur met uitgestrekte landschappen. Daarna via Zenderen naar Borne, Azelo en over het Landgoed Twickel, een mooi landschap waarin bossen met eeuwenoud eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwanden elkaar afwisselen. Aansluitend toeren we naar de Deldense kanaalsluizen en via Beckum koersend naar 'De Gebrande Waateren' in Hengevelde, waar Casper Bebseler de scepter zwaait. Bij 'De Gebrande Waateren' staat een lunchbuffet klaar.

Na de lunch
Na de lunch wordt de route vervolgd via Rietmolen richting Eibergen, waar goed te zien is hoe oude natuur is overgaan in nieuwe. In 'Het Witte Paard' in Zelhelm staat er een middagborrel klaar. Tot slot gaan de bussen weer terug naar Het Twentse Haagje om in zalencentrum 'De Bebsel' de dag af te sluiten met een heerlijk diner en muziek van de Goorse entertainer 'GrandiJoost'.

Mee op pad?
Wanneer u mee wilt met de Seniorentocht, dan kunt u zich aanmelden bij The Readshop in Goor. Er zijn verder geen kosten verbonden aan deelname.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>