Fietsend de Mont Ventoux op voor stichting Join4Energy

HENGELO - Jacinta Mensink en Rayco Morsink gaan een bijzondere uitdaging aan voor een zeer goed doel. Het duo gaat per fiets de Mont Ventoux beklimmen om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Het geld komt ten goede aan de stichting Join4Energy die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Aanleiding was een verhaal in de Volkskrant over Finn, een jongen die leidt aan een stofwisselingsziekte. Dit heeft een grote impact: hij heeft moeite met eten, last van extreme vermoeidheid maar ook hoofd-, buik- en spierpijn. Het aangrijpende verhaal was voor Rayco en Jacinta aanleiding om een persoonlijke uitdaging aan te gaan.

De tocht
Op zaterdag 15 juni beklimmen zij de Mont Ventoux, oftewel de 'kale berg' in Frankrijk. Zij doen dit onder de naam: " Team VKS energy', wat staat voor Volwassene Kind Stofwisselingsziekte. Jacinta doneert daarnaast zelf ook wat extra energie; zij fietst namelijk zelfs helemaal van Hengelo naar de Mont Ventoux! Een bijzondere prestatie dus, met als doel om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit thema.

Join4Energy
De stichting Join4Energy bestaat 10 jaar. Zij zamelen fondsen in om onderzoek en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van behandelmethoden om deze stofwisselingsziekten te bestrijden en mogelijk te genezen. Het doel is tweeleden: de ziekte stoppen en de kwaliteit van leven maximaliseren.

Sponsoren
De afgelopen tijd waren Jacinta en Rayco al druk bezig om sponsoren te werven voor deze actie; het doel was om minimaal 1.000 euro sponsorgeld bijeen te zamelen voor de deelname. Ook nu zijn donaties voor dit zeer goede doel van harte welkom. "Op deze manier hopen we een mooi bedrag in te zamelen en een kleine bijdrage te leveren aan onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen met een energiestofwisselingsziekte." Uw bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer: NL18 SNSB 0874 6689 13. ?Bij overmaking van een bedrag volgt de tekst: we kunnen niet controleren of de naam bij de IBAN hoort. Is alleen een waarschuwing, maar klopt wel. Mocht u een bijdrage willen leveren dan graag voor 1 mei, omdat van elke deelnemer gevraagd wordt om dan het sponsorbedrag opgehaald te hebben.

Meer informatie
Kijk voor meer info: www.join4energy.nl/mont-ventoux/event/1/heroes

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>