Praktijk voor psychosociale therapie

OLDENZAAL – Mensen die psychisch uit balans zijn geraakt, kunnen sinds vorig jaar terecht bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie in Oldenzaal. Psychosociaal therapeut Marloes Lentfert probeert samen met de cliënt de balans terug te vinden in het leven van de cliënt.

In het voorjaar van 2018 heeft Marloes de knoop doorgehakt en heeft ze besloten voor zichzelf te beginnen. "Bij Mediant werkte ik al jaren op de afdeling voor eetstoornissen, maar ik had de behoefte om me ook breder in te zetten. In mijn praktijk behandel ik mensen die tegen psychische problemen aan lopen, maar geen specialistische zorg (meer) nodig hebben of om te voorkomen dat ze die nodig gaan hebben. Denk aan behandeling bij angstklachten, overmatig piekeren, rouwverwerking, traumaverwerking, stressklachten, et cetera." Vandaar dat zij haar eigen praktijk is begonnen, gevestigd op de locatie van Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal.

Geen verwijzing
Voor een behandeling bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie is geen verwijsbrief nodig. Momenteel is er ook nog geen wachtlijst, terwijl in de geestelijke gezondheidszorg de wachtlijst veelal oploopt. Een behandeling wordt alleen vanuit aanvullend pakket vergoed, maar het eigen risico wordt hiermee niet aangesproken.

Drempelvrees
"Het is vaak wel een drempel voor mensen om psychische hulp te zoeken", geeft Marloes aan. Daarom start Marloes altijd met een intake van een uur waarin ze samen met de cliënt de hulpvraag helder probeert te krijgen. "Op basis van de intake bespreek ik met de cliënt mijn ideeën over of en welke behandeling er vanuit mij mogelijk is voor de desbetreffende cliënt, maar het is natuurlijk aan de cliënt om te bepalen of deze met mij dat traject wil aangaan. Daarnaast bekijken we regelmatig samen of iemand op zijn plek is en of het ingeslagen traject het juiste blijkt." Een klik vanuit de cliënt is daarbij zeer belangrijk, vindt Marloes. "Iemand geeft een heel stuk van zichzelf bloot."

Voordeel
Volgens Marloes is het een groot voordeel dat ze binnen het pand van Fysiotherapie de Essen is gevestigd. "Psychische klachten gaan regelmatig gepaard met lichamelijke klachten. Waar nodig en wenselijk werk ik samen met de verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum, zoals fysiotherapeuten, een voedingsdeskundige of een ergotherapeut."

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak: info@marletherapie.nl of tel. 06-18307463. Kijk ook op: www.marletherapie.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>