Cursussen voor jonge mantelzorgers

HENGELO/DELDEN - SIZTwente JMZstart weer met nieuwe cursussen voor kinderen die opgroeien in een omgeving met een bijzonder gezinslid.

Groei jij ook op met een bijzonder gezinslid? Jij bent niet de enige! Zeker 1 op de 6 kinderen groeien op met een ziek of beperkt gezinslid, er is thuis iemand waar veel aandacht en zorg naartoe gaat. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus met autisme zijn of een vader of moeder met een chronische ziekte of psychische problemen. Zorg en aandacht missen of je zorgen maken over het bijzondere gezinslid kan soms best lastig zijn. Daarom organiseert SIZTwente JMZ onder andere cursussen waar kinderen aan mee doen die weten hoe het is om op te groeien met een gezinslid waar veel tijd, zorg en aandacht gaat. Er is tijdens de cursussen veel ruimte om ervaringen te delen, je krijgt tips en handvatten van de cursusleiders en er worden veel leuke en leerzame spellen gedaan.

Cursussen
SIZTwente JMZ biedt vanaf februari de cursus 'Sammie en de schatkist' aan op maandag in Hengelo en de Brussencursus op maandag in Hengelo en op woensdag in Delden. De cursussen 'Samen gamen, samen spelen' en 'Kiva' gaan van start wanneer er een geschikte groep is samengesteld. Raadpleeg voor het volledige cursusaanbod en de inhoud van de cursussen www.siztwente-jmz.com of neem contact op via 085-7731720 of jongemantelzorgers@siztwente.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>