Kinderen krijgen hulp bij verwerken scheiding

HENGELO - In Nederland vinden jaarlijks zo'n 18.000 scheidingen plaats, waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn. Voor kinderen is het een ingrijpende gebeurtenis wanneer ouders uit elkaar gaan. Dit kan nadelige gevolgen voor ze hebben, die ook na een aantal jaren (of zelfs op latere leeftijd) pas tot uiting kunnen komen. Een nieuwe training moet hen helpen om dit te voorkomen.

Scheiding van de ouders heeft een grote invloed op de kinderen, met veel negatieve gevolgen. Denk aan probleemgedrag, verslechterde communicatie met één van de ouders of een schuldgevoel bij het kind. Wijkracht Academie start op 11 oktober met de KIES-training voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van wie de ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn.

KIES voor jezelf
KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie. De kinderen leren in deze training omgaan met de scheiding, ook als de ouders al gescheiden zijn, en met alle emoties die daar bij komen kijken. Wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht heeft aangetoond dat deze training in een aantal opzichten effectief is. Het helpt nadelige gevolgen van de scheiding te voorkomen en zorgt voor een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij de kinderen. Niet kiezen tussen ouders, maar KIES voor jezelf. Tijdens de training komen aan de hand van (spel)vormen en activiteiten verschillende thema's zoals emoties, concentratie en leren, gedrag, familie en nieuwe partners aan de orde. Ook de ouders zelf krijgen de nodige informatie over de training en over de fases van verwerking van de scheiding.

Meer informatie
De training bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder een uur en twee ouderbijeenkomsten. De locatie wordt bepaald op basis van de woonplaats van deelnemers. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden: www.wijkrachtacademie.nl. Bellen of mailen kan ook: (088) 945 57 22 of academie@wijkracht.nl

Veel steun
Er zijn de afgelopen jaren in diverse Twentse steden projecten ontstaan om ouders en kinderen te helpen bij het echtscheidingsproces. Zo zijn er ook gedurende de scheiding bemiddelaars die kunnen helpen met het maken van goede afspraken. Zo kent Hengelo al een tijdje het project 'Goed Uit Elkaar' om conflicten te voorkomen.

 
Auto zoeker