Nieuw terrassenbeleid

HENGELO - Het nieuwe terrassenbeleid voor de binnenstad van Hengelo ligt bij de betrokken horeca ondernemers ter visie. Het beleid stamt uit 2013 en is met een aantal aanpassingen overgenomen.

Het terrassenbeleid is opgesteld met medewerking van de exploitanten. Vanwege de herstructurering van de binnenstad van Hengelo moesten een aantal gedeeltes uit het beleid uit 2013 herzien worden. Onder andere de meetmethodiek moest aangepast worden vanwege de herinrichting van de openbare ruimten. De wijze van meten zoals die in 2013 was vastgesteld is hierdoor niet meer te gebruiken. Ook kwamen meerdere horeca ondernemers met nuttige suggesties om in het beleid te verwerken. Dit gaf aanleiding om het terrassenbeleid opnieuw onder de loep te nemen.

Gesprekken gevoerd
Het vorige terrassenbeleid werd in 2013 opgesteld en eind 2016 werd besloten om deze vanaf 1 januari 2017 in te laten gaan. Hierna is gedurende 2017 met alle betrokken horeca ondernemers gesproken. In grote lijnen blijft het terrassenbeleid zoals opgesteld in 2013 van kracht. Er worden een aantal aanpassingen gedaan op basis van de informatie die tijdens deze gesprekken naar boven kwam. Er is onder andere toegekend dat een transparante kunststof flap ook vervangen mag worden door een verwijderbare afscherming van glas.

Definitief beleid
De horeca ondernemers krijgen 10 weken de tijd om de herziene versie van het terrassenbeleid in te zien. Dit is langer dan de gebruikelijke 6 weken dankzij de vakantieperiode die hier tussendoor komt. Hierna treedt het nieuwe beleid in werking en moeten alle nieuwe aanvragen voor terrasvergunningen hier aan voldoen. Voor de huidige ondernemers wordt een termijn afgesproken waarin zij mogelijk aanpassingen aan hun horecagelegenheid kunnen laten uitvoeren. Het terrassenbeleid is in het leven geroepen om de gezelligheid en sfeer in de binnenstad van Hengelo te behouden en vergroten. Horeca heeft een grote invloed op hoe men de binnenstad ervaart, en moet daarom goed geregeld zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>